Natuurliefhebbers opgelet! 5x (virtueel) fietsen in de natuur

Als natuurliefhebber is er niets beters dan fietsen in de natuur. De natuur is ontspannend, vermindert stress en draagt bij aan een betere mentale gezondheid. Gelukkig zijn er over de hele wereld prachtige natuurroutes te ontdekken. In dit artikel gaan we dieper in op vijf natuurroutes op Fietslabyrint die je niet mag missen. Of je nu houdt van sneeuw en bergen, uitgestrekte woestijnen of weelderige bossen, er is voor elk wat wils.

Woestijnlandschappen: Wadi Rum, Jordanië

5x virtueel fietsen in de natuur

  1. Frankrijk - Belle Ile - Wilde kust
  2. Jordanië - Wadi Rum
  3. Nederland - Ommen Natuurroute
  4. Finland - Skigebied Ounasvaraa
  5. Frankrijk - Batz-sur-Mer

1. Frankrijk - Belle Ile - Wilde kust: Geniet van de natuur op z’n best

Belle Ile, gelegen voor de kust van Bretagne, is als een schilderachtig sprookjesland. Met zijn ruige kustlijn, turquoise wateren en groene heuvels biedt het eiland een onvergetelijke ervaring. Fiets langs Port Coton en bewonder de vuurtoren van Goulphar die de weg verlicht.

Wilde kust van Belle Ile, Frankrijk

2. Jordanië - Wadi Rum: Een woestijnlandschap vol avontuur

Op zoek naar een natuurroute in een fascinerend landschap? Dan is onze virtuele fietsroute door de Wadi Rum-woestijn in Jordanië een absolute must. Met zijn uitgestrekte zandduinen en rotsachtige bezienswaardigheden is deze plek uniek in zijn soort.

3. Nederland - Ommen Natuurroute: Nederlandse pracht in Overijssel

Ook in eigen land kun je schitterend fietsen in de natuur. Gelegen in de provincie Overijssel, is de natuurroute door Ommen een echte Nederlandse aanrader. Fiets onder andere langs de zandverstuiving 'De Sahara'. Omstreeks 1840 gaf een baron uit Ommen opdracht om een dennenbos aan te leggen om zo de overlast van zandverstuivingen te voorkomen. Onbedoeld creëerde hij zo een prachtig stukje natuur.

Ommen, Nederland

4. Finland - Skigebied Ounasvaara: Een winterse betovering

Voor degenen die dol zijn op sneeuw en wintersport is de Ounasvaraa route in Finland de perfecte fietstocht. Zowel in de winter als in de zomer is hier voldoende te beleven. Met onze route op Fietslabyrint geniet je van het winterlandschap. De met sneeuw bedekte bossen en vlaktes zorgen voor een betoverend gevoel.

5. Frankrijk - Batz-sur-Mer: Tussen zoutmoerassen en oceaan

De natuurroute in Batz-sur-Mer is van een bijzonder karakter. Deze route is namelijk met een drone gefilmd in plaats van met de fiets. Vanuit de lucht vergaap je je aan de zoutmoerassen en uitgestrekte stranden aan zee. Ter land, ter zee en in de lucht!

Batz-sur-Mer, Frankrijk

Virtueel fietsen in de natuur

Interactieve fietsroutes door de natuur zijn een geweldige manier voor natuurliefhebbers om wereldwijde natuurgebieden te ontdekken en een beetje te ontspannen. Of je nu de ruige kliffen van Belle Ile bewondert, de mysterieuze woestijn van Wadi Rum verkent of het serene landschap van Ounasvaraa ervaart. Elk van deze natuurroutes biedt een bijzondere ervaring voor natuurliefhebbers. Welke fiets jij als eerst?