Jouw stappenplan voor fondsenwerving

In 6 stappen heb je jouw plan klaar voor fondsenwerving om dit jaar nog Fietslabyrint te kopen.

Stappenplan fondsenwerving

1 Bedenk het probleem

Bedenk wat het probleem is voor jouw organisatie waar Fietslabyrint de oplossing voor is. Beschrijf goed waarom dit een probleem is en hoe Fietslabyrint voor de oplossing zorgt.

2 Maak een plan

Is er een deel wat intern gebudgetteerd kan worden? Hoeveel geld hebben jullie daarnaast nog nodig? Kan dit bij 1 fonds aangevraagd worden of bij meerdere?

3 Selecteer je fondsen

Maak een selectie van de fondsen. Begin bij de fondsen waar je goed contact mee hebt en breid dan uit. (Als je nog geen contact hebt met fondsen, begin dan bij het fonds met de meeste aansluitingen voor jouw onderwerp.)

4 Schrijf je brief

Begin met een brief schrijven. Benoem je probleem, de oplossing en het plan om Fietslabyrint te gebruiken in je brief. Benoem ook welke andere fondsen (of budgetten) je aanspreekt om Fietslabyrint te realiseren.

5 Durf te vragen

Vraag niet te weinig! Fondsen hebben jaarlijks bepaalde doelen die ze moeten halen, daarom mag je best veel vragen aan de fondsen. Je moet natuurlijk wel goed kunnen onderbouwen waarvoor je het geld nodig hebt en wat je er mee gaat doen.

6 Veel fietsplezier

Fietslabyrint gefinancierd? Gefeliciteerd! Geniet van het fietsen en houd de fondsen op de hoogte van de laatste nieuwtjes over Fietslabyrint en het gebruik.